REVIVAL OF THE FLYER

Stichting Revival of The Flyer is in 2014 opgericht en heeft Flyer aangekocht, het zeiljacht waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread Round the World Race (nu Volvo Ocean Race) heeft gewonnen. Het schip voer op dat moment onder een andere naam, Alaska Eagle, en er waren tal van aanpassingen aan het zeiljacht gedaan, waardoor het schip niet meer te herkennen was als Flyer.

De stichting heeft als ideëel doel om het schip in haar oorspronkelijke staat te herstellen en haar te behouden als Nederlands maritiem cultureel erfgoed. In augustus 2014 was de refit klaar en kreeg Flyer haar oorspronkelijke naam terug.

De stichting wenst haar doel te verwezenlijken door het aantrekken van sponsoren en giften, en met het organiseren van zeilevenementen. Gezien de historie van Flyer is misschien wel het grootste doel om de droom, ooit op Flyer te kunnen zeilen mogelijk te maken voor een breed publiek en jonge mensen te interesseren voor de zeilsport, de boot inzetten voor goede doelen en als laatste er voor zorgen dat het schip in de toekomst overgedragen kan worden aan de generatie na ons.

Recente berichten

  • Zeiljacht Flyer One

    Ship Ahoy

    Een nieuw avontuur! Na dagen en weken van regelen, bellen, plannen, meten, rekenen, schuren, verven, lakken en poetsen is ze er klaar voor: Op naar Ahoy! Lees meer
  • Flyer aanwezig bij SAIL Amsterdam

    Negende editie SAIL Amsterdam

    Het wordt weer druk in Amsterdam! Wij zijn aanwezig bij de negende editie van SAIL Amsterdam. Lees meer
Bekijk alle berichten

Agenda

Er zijn op dit moment geen data beschikbaar

Fotogalerij

FACTS & FIGURES

Bouwjaar
1977
Werf
Royal
Huisman
Lengte over all
(LOA)
65F
Theoretische
topsnelheid
9,87
knopen
Oorspronkelijke
tuigage
Ketch
(tweemaster)
Aantal zeilen
36

Founders